Отворена манифестација "Свети Трифун на Савском венцу- у славу књиге и вина" | Градска општина Савски венац
Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

14. фебруар 2018.

Отворена манифестација "Свети Трифун на Савском венцу- у славу књиге и вина"

Отворена манифестација

Манифестација „Свети Трифун на Савском венцу – У славу књиге и вина“ отворена је данас у Кући краља Петра I, а богат програм за све љубитеље вина и књиге биће настављен и сутра.

 

Отварајући манифестацију, председница општине Савски венац Ирена Вујовић је истакла да на Савском венцу постоје винарије за које многи грађани нису ни знали, а да је ово само почетак једне лепе традиције.

 

-Трудићемо се да због великог интересовања манифестација „Свети Трифун на Савском венцу - у славу књиге и вина“ буде стално у оквиру понуде Туристичке организације Савског венца. Грађани Савског венца и Београда моћи ће данас и сутра да уживају овде у Кући краља Петра. Надам се да ћемо бити добри домаћини, с обзиром да имамо и госте - винаре из Мађарске, Хрватске, Чешке, Словеније и Босне и Херцеговине - рекла је Вујовићева.

 

Председник Удружења „Вински путеви Србије“ Зоран Рапајић рекао је да су Београд и Беч једина два главна града у свету који имају винограде на својој територији, да Беч то „обилато користи“, а да „смо ми кренули сада“.

 

Рапајић је тим поводом истакао да je огроман потенцијал који Београд има када је вински пут у питању препознао и подржао Град Београд.

 

У склопу манифестације “Свети Трифун на Савском венцу – у славу књиге и вина“, посетиоци ће данас и сутра у Кући краља Петра моћи да погледају изложбу вина из Србије „Вински и други путеви“, као и изложбу слика Милутина Дедића „Истина је у нама“ посвећену књигама и вину. Такође, биће представљен пројекат “ Панонски вински коридор”, а одржаће се и аукција старих књига и вина, као и дегустација вина. Баш као што су организатори – Вински путеви Србије и Туристичка организација Савског венца најавили, биће то спој историје, забаве и пре свега лепог дружења.

Као саставни део манифестације, сутра ће у просторијама општине Савски венац бити потписан споразум о приступању винског удружења Мађарске ”Панонском винском коридору”.