Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

05. октобар 2017.

Отворена осма хуманитарна изложба “Сликом до помоћи“

Отворена осма хуманитарна изложба “Сликом до помоћи“

Председник Скупштине ГО Савски венац Немања Берић отворио је традиционалну хуманитарну изложбу „Сликом до помоћи“, коју Фондација Међугенерацијски волонтерски центар ове године организује осми пут, у Кући краља Петра Првог на Сењаку.

На овогодишњој изложби са својим радовима и рукотворинама учествује преко 100 излагача, међу којима је десет младих академских сликара, око 30 излагача из Школе за дизајн, ученици Школе „Антон Скала“, деца из Дома „Дринка Павловић“ и волонтери Међугенерацијског центра, који су донирали своје радове како би помогли најугроженијима.

Немања Берић је истакао да је одговорна социјална политика и брига како за децу и младе, тако и за оне најстарије, приоритет општине Савски венац, која настоји да својим радом на све могуће начине помогне и пружи подршку најосетљивијим категоријама суграђана.

-Ова година је  проглашена годином међугенерацијске солидарности и сарадње, а овакви догађаји су доказ да заједничким снагама можемо да урадимо много тога једни за друге, уз активизам и солидарност како младих, тако и оних мало старијих.  Веома је важно да разумемо потребе једни других, како бисмо заједно могли да нашу општину и наш град учинимо бољим местом за живот – рекао је Берић приликом свог обраћања присутнима.

Изложба у Кући краља Петра Првог трајаће до 14. октобра, а отворена је за посете свакога дана у термину од  11 до 18 часова.
Сав приход од продаје уметнина биће дониран најугроженијој деци, лицима са инвалидитетом и старијим суграђанима са евиденције општине Савски венац.