Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

09. октобар 2018.

Отворена зона бесплатног бежичног интернета у парку Мањеж

Отворена зона бесплатног бежичног интернета у парку Мањеж

Данас је у парку Мањеж свечано отворена зона бесплатног бежичног интернета- WiFi дрво, коју су грађани општине Савски венац освојили у наградној игри "Узми рачун и победи 2018". Пресецањем траке са балонима WiFi зону отворили су председница општине Савски венац Ирена Вујовић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић и директор Сектора за бежичну приступну мрежу у Телекому Ђорђе Маровић.

Председница Општине Ирена Вујовић рекла је да је зона бесплатног бежичног интернета  обезбеђена из донације компаније Телеком Србија у сарадњи са НАЛЕД-ом којима се овом приликом захвалила, као и суграђанима  на активном учешћу у наградној игри узимањем фискалних рачуна и слипова приликом сваке куповине  чиме су знатно допринели сузбијању сиве економије.

- Савски венац освојио  је прво место у категорији средњих општина, а тиме и средства у износу од 23.000 евра која су намењена за улагање у пројекат од јавног значаја по избору грађана. Средства ће бити утрошена за уређење дечијег игралиште у Улици Љутице Богдана, а реализацију овог пројекта  у спроведеној анкети одабрали су грађани Савског венца највећим бројем гласова. Заједно са државом и привредом наставићемо да радимо на изградњи пореске културе и стварању бољег и одговорнијег друштва- поручила је Вујовић.

Министар Ружић честитао је грађанима Савског венца и истакао је да је важно партнерство са привредом и грађанима, када је борба Владе Србије против сиве економије у питању.

-Привреда је укључена и са њом радимо на свим системским решењима, отуда данас са нама и Телеком и НАЛЕД, који су нам као партнери дали велику подршку. Кроз наградну игру подигли смо свест о томе где иде новац од пореза- за нове путеве, школе, боље услове за лечење. Сада када смо систем свеобухватним мерама знатно утегли, простор у коме се сива економија одвија биће све мањи- рекао је Ружић.

Виолета Јовановић, извршна директорка НАЛЕД-а поручила је да се од државе очекује да усвоји ревидиран Национални  програм за сузбијање сиве економије на којем ће се радити до 2020, као и то да се у новом Закону о накнадама нађе и израда електронског регистра свих такси и накнада, што би допринело решавању питања парафискала, на којем НАЛЕД ради претходних пет година.

Зона бесплатног бежичног интернета подразумева коришћење бесплатног интернета у пречнику од 150м, са капацитетом до 300 корисника истовремено и максималне брзине до 300Мб/с. WiFi  дрво је опремљено и прикључцима за пуњење мобилних телефона и ЛЕД осветљењем.