Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. децембар 2019.

ОТВОРЕНО НОВО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У УЛИЦИ ЉУТИЦЕ БОГДАНА

ОТВОРЕНО НОВО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У УЛИЦИ ЉУТИЦЕ БОГДАНА

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић обишла је данас са сарадницима ново дечје игралиште у Улици Љутице Богдана. Она је нагласила да је ово шесто игралиште које је изграђено на Савском венцу у протекле три године и подсетила да су недавно комплетно реконструисана и игралишта у Бирчаниновој, Савској, Малешкој и Облаковској улици, те да се тренутно изводе радови на проширењу дечјег игралишта у Улици Славка Ћурувије.

 

-Игралиште у Улици Љутице Богдана опремљено је најсавременијим реквизитима за игру, а постављене су и парковске клупе и ђубријере. Сав мобилијар испуњава важеће стандарде у погледу безбедности корисника, а малишани из овог дела наше општине добили су свој кутак за игру и дружење – рекла је Ирена Вујовић и додала да је средства за изградњу игралишта обезбедила Влада Републике Србије у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“, у којој је Градска општина Савски венац освојила прво место у категорији средњих општина.

 

Активним учешћем у наградној игри са фискалним рачунима и слиповима, грађани Савског венца дали су допринос борби против сиве економије, а Општини су додељена наменска средства за реализацију пројекта од општег интереса по избору грађана. Јавним гласањем грађани Савског венца изабрали су изградњу игралишта у Улици Љутице Богдана.

 

Отварању новог игралишта присуствовали су и чланови општинског Већа Милош Видовић, Урош Трипковић и Страхиња Кукић.

 

 

Top