Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

20. септембар 2018.

Пензионери са Савског венца на бесплатном излету на Космају

Пензионери са Савског венца на бесплатном излету на Космају

Сто пензионера са Савског венца данас је отпутовало на бесплатан једнодневни излет на Космај у организацији Општине.  

Пензионере су испратили чланови општинског Већа Милош Видовић и Миодраг Прибиловић, а током излета друштво им је правио члан Већа Страхиња Кукић.

На путу до Космаја прво су посетили музеј и споменик у центру Младеновца, а затим споменик Деспоту Стефану у Црквинама. У наставку садржајног излета уследио је обилазак манастира Павловац и Тресије,посвећеног Сабору Светих Архангела.

Након рагледања прелепе архитектуре и фресака Космајских манастира, у оквиру ове бесплатне туристичке туре наши најстарији суграђани имали су прилику да уживају у  природи и зеленилу највише београдске планине која важи за праву ваздушну бању.

Послеподневни сати били су резервисани за ручак и дружење  у ресторану у подножју планине, са које су се наши сениори вратили са предивним утисцима.

Бесплатни излети део су редовних активности Општине Савски венац и организују се током читаве године са циљем да се слободно време најстаријих суграђана испуни занимљивим и квалитетним садржајима.

Бесплатни излети на Космај настављају се током септембра и октобра, а пензионери који су заинтересовани  могу се пријавити на број телефона 011/2061- 800 радним данима од 8 до 15 часова, путем кога ће добити и све потребне информације, или пријавом на мејл адресу: besplatno@savskivenac.rs.