Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

27. септембар 2019.

„Пешачите са нама!“ Дан без аутомобила на Савском венцу

„Пешачите са нама!“ Дан без аутомобила на Савском венцу

У оквиру „Европске недеље мобилности" општина Савски венац организовала је данас акцију „Дан без аутомобила“ у улици Топчидерски венац, којa је за ту прилику била затворена за саобраћај у периоду од 9 до 14:30 часова.

Са циљем промоције здравих стилова живота, одрживог развоја, бициклизма, заштите природе и културне баштине  у оквиру различитих тематских радионица одржан је едукативно – забавни програм за децу предшколског узраста, као и за и ђаке основних школа са Савског венца. Малишани из ПУ „Савски венац“ уживали су у друштву кловна, у плесу и музици прилагођеним теми „Дан без аутомобила“. Школарци су имали прилику да се опробају у ликовној радионици чија је тема „Бициклом на путу око света“, а учесници ликовног конкурса „Живот без аутомобила“ награђени су књигама. Једна од највећих атракција за децу је свакако била вожња кочијом кроз Хајд парк.

Акцији „Дан без аутомобила“  прикључили  су се и заменик председнице Општине Савски венац Зоран Коцић и чланови Општинског већа Милош Видовић и Владимир Новаковић. 

Тема овогодишње кампање „Европске недеље мобилности“ је безбедно пешачење и бициклирање док је слоган кампање: Пешачите са нама! „Европска недеља мобилности“ подстиче градове на увођење мера одрживог транспорта и позива људе да промене понашање у саобраћају опредељујући се за алтернативне видове превоза уместо аутомобила.

Top