Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

21. децембар 2020.

ПОЧЕЛА ПОДЕЛА НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА ЗА ДЕЦУ СА САВСКОГ ВЕНЦА

ПОЧЕЛА ПОДЕЛА НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА ЗА ДЕЦУ СА САВСКОГ ВЕНЦА

Председник градске општине Савски венац Милош Видовић данас је поделио прве новогодишње пакетиће за сву децу узраста до 12 година која имају пребивалиште на територији општине, нагласивши да је ово само још једна у низу активности намењена најмлађима коју општина организује. Преузимање пакетића вршиће се у периоду од 21. до 30. децембра сваког радног дана од 8 до 18 часова, а током викенда 26-27. децембра од 9 до 15 часова на локацијама: Дечји културни центар Мајдан (Козјачка 3-5) и Месна заједница Слободан Пенезић Крцун (Александра Костића 15).

Видовић је нагласио да је ово увек најлепши део посла Савског венца јер све што радимо јесте баш за будућност наше деце. Брига о најмлађима је наш приоритет и трудимо се да током године за децу са наше општине обезбедимо што већи број бесплатних садржаја, а побринућемо се да их у предстојећој години буде још више. Захваљујем се родитељима који су нам током претходне године достављали предлоге и иницијативе, на основу којих смо обновили знатан део постојећих игралишта и изградили нове. Посебну пажњу у наредном периоду посветићемо нашим најмлађима улагањем у радове на сређивању основних школа, а у плану су и нова дечја игралишта, уређење паркова, терени за спорт и рекреацију, као и реконструкција постојећих игралишта и њихово опремање додатним мобилијаром. Мислим да је то права стратегија којој сви треба да тежимо, јер све што оставимо иза себе оставићемо управо деци Савског венца – рекао је Видовић.

Част нам што смо и ове године имали прилику да будемо домаћини овој дивној деци, што можемо да им улепшамо новогодишње празнике у времену препуном изазова. У плану нам је да и даље ослушкујемо потребе грађана, унапређујемо своју услугу и излазимо у сусрет нашим најмлађим становницима. Савски венац, као друштвено одговорна општина, свесна је потребе улагања у будућност и у том смислу се активно бави садржајима везаним за потребе деце и помоћи малишанима. И надаље ћемо наставити у том правцу и бити присутни када су сличне иницијативе у питању, јер деци је најважније показати љубав, пажњу и подршку и додатно им уприличити радост за новогодишње празнике. Као и увек осмех детета је нешто највредније и много нам значи што смо успели да обрадујемо и насмејемо нашу децу. Тиме показујемо да све што радимо, чинимо баш због наше деце и она нам зато узвраћају својим осмесима. Деца су наша основа и будућност ове земље и морамо се сви заједно борити и бринути о њиховом здрављу, а сваки тренутак радости, среће и задовољста који им приуштимо, успех је и победа не само Савског венца већ и читавог друштва – истакао је Видовић.

Видовић је одмах након званичног отварања и уручења првог пакетића попричао са децом о разним темама, а на крају их је посаветовао на шта да обрате пажњу и шта треба да обиђу на Савском венцу када епидемиолоша ситуација то буде дозволила. Посаветовао их је и да треба добро да уче, да слушају своје родителе, да се радују животу и да увек и у сваком тренутку гледају како могу да помогну својим комшијама и пријатељима.

Видовић је свој деци Савског венца пожелео срећне новогодишње и божићне празнике и изразио наду да ће малишани у пакетићима које је обезбедила општина пронаћи поклоне који им се допадају. Општина са радошћу и поносом сваке године приређује активности са жељом да свим породицама следећа година буде још успешнија и боља од претходне. Желимо да улажемо у младост и пошаљемо снажну поруку колико су нам важне будуће генерације - додао је Видовић.

 

Top