Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. јун 2018.

Почела реализација програма за жене „Самоодбрана под стресом“

Почела реализација програма за жене „Самоодбрана под стресом“

У Градском центру за физичку културу данас је започета реализација бесплатног програма за жене "Самоодбрана под стресом" који, уз подршку Општине Савски венац, спроводи Удружење "Јака жена" у сарадњи са иновативним центром Факултета безбедности.

Тим поводом, Стари ДИФ је посетио председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић који се захвалио свих учесницима на пројекту, изразивши посебно задовољство што је овај значајан пројекат  кренуо управо од Општине Савски венац.

-Циљ је да се његова реализација прошири и на остале општине у Београду јер је веома важно да овакав пројекат учинимо  доступним свим женама с обзиром да бројне статистике указују на тенденцију раста насиља над женама. Познато је да било која борилачка вештина или спорт могу често помоћи жени када је самоодбрана у питању, али је важно да полазнице пре свега овладају психофизичким вештинама , - поручио је Берић објаснивши да ће обуке  трајати три месеца и  да су бесплатне.

Кooрдинaтoркa прoгрaмa из Удружeњa „Jaкa жeнa” Дрaгaнa Бajкaнoвић истакла је да се обука спроводи  комбинацијом различитих метода, са циљем равномерног унапређења психичких и физичких способности жена.

-Обука се састоји од два дела, едукативног, који је везан за безбедоносну културу и комуникацију, а који ће водити наш психотерапеут, и од   тренажног дела програма, што подразумева вештине самоодбране од насиља који ће водити стручни тренер  за борилачке вештине- рекла је Бајкановић.

Градски центар за физичку културу, како је нагласио директор Небојша Стојановић, увек ће  подржавати овакве активности.

-С обзиром да ми промовишемо здравље, све се уклопило у један мозаик и драго ми је да ће се програм реализовати у нашем Центру- закључио је Стојановић.

Бесплатне обуке одржаваће се сваког викенда у Делиградској 27, од 17 до 20 часова. Заинтересоване суграђанке за учешће у програму могу се пријавити на бројеве телефона 011/2061-800 и 069/1946-487, или на мејл адресу:besplatno@savskivenac.rs.