Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. мај 2018.

Почела реализација пројекта „Безбедни кораци у саобраћају “ у вртићима на Савском венцу

Почела реализација пројекта „Безбедни кораци у саобраћају “ у вртићима на Савском венцу

Комисија за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Савски венац у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда започела је реализацију пројекта  „ Безбедни кораци у саобраћају“ у вртићима на територији општине.

Почетак реализације пројекта у вртићу „Царица Милица“ отворили су заменик председнице општине Савски венац и председник Комисије Зоран Коцић и помоћник председнице општине Зоран Петровић.

Пројекат ће бити реализован у свим вртићима на територији општине, а циљ пројекта је  утврђивање и надоградња већ постојећих знања у области саобраћаја кроз специфично формирану едукацију.

Активности у циљу постизања резултата су извођење едукације у трајању од 45 до 60 минута са одређеним темама попут: Дете у ауту, дете на семафору, дете на игралишту, испред зграде, тротоару итд. Едукацију спроводе стручни предавачи који кроз дискусију, импровизацију и цртане филмове појашњавају деци теме, којима се тако учвршћују стечена знања и формирају ставови о безбедном учествовању у саобраћају.

Пројекат  је спроведен путем јавног позива који је расписала Општина, а финансиран је средствима Секретаријата за саобраћај Града Београда.

На овај  начин Општина је започела још једну активност на пољу саобраћајног образовања и васпитања деце, као кључног елемента за унапређење њихове безбедности у саобраћају.