Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. мај 2018.

Почела реализација пројекта „Како бити безбеднији у саобраћају “ у основним школама на Савском венцу

Почела реализација пројекта „Како бити безбеднији у саобраћају “ у основним школама на Савском венцу

Комисија за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Савски венац у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда започела je реализацију пројекта  „ Како бити безбеднији у саобраћају “ у основним школама на територији општине.

Почетак реализације пројекта у ОШ „Војвода Мишић“ отворили су заменик председнице општине Савски венац и председник Комисије Зоран Коцић и помоћник председнице Општине Зоран Петровић.

Пројекат ће бити реализован у свим основним школама на територији општине, а циљ пројекта је  развијање саобраћајне културе код деце кроз проверу и унапређење знања, ставова и понашања у саобраћају и употреби система заштите. Такође циљ је да се оцени редован рад са децом, да се уоче проблеми и дају препоруке за унапређење редовног саобраћајног образовања и васпитања у основним школама на Савском венцу. Кроз предавања и организовање такмичења млађи основци научиће више о безбедности у саобраћају.

Едукацију деце спроводе стручни предавачи, а ученици који буду најбољи на школским такмичењима, крајем маја учестоваће на општинском тамичењу на ову тему, када победнике очекују и награде попут дечијег бицикла, лаптоп рачунара итд.

Пројекат  је спроведен путем јавног позива који је расписала Општина, а финансиран је средствима Секретаријата за саобраћај Града Београда.

На овај  начин општина је започела још једну активност на пољу саобраћајног образовања и васпитања деце, као кључног елемента за унапређење њихове безбедности у саобраћају.