Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

04. мај 2018.

Почела реализација пројекта „Мобилни едукативни саобраћајни полигон“ у основним школама на Савском венцу

Почела реализација пројекта „Мобилни едукативни саобраћајни полигон“ у основним школама на Савском венцу

Комисија за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Савски венац у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда, данас је започела реализацију пројекта  „Мобилни едукативни саобраћајни полигон “ у основним школама на територији општине.

Почетак реализације пројекта у основној школи „Исидорa Секулић“отворио је заменик председнице општине Савски венац и председник Комисије Зоран Коцић. Пројекат ће бити реализован у свим основним школама на територији општине различитим данима, зависно од школе.

Циљ пројекта је едукација ђака, млађих основаца ( I – IV разред) о безбедности и активном учествовању деце у саобраћају. Практични рад се спроводи путем предавања и практичног рада на полигону који се поставља на спортском терену у школском дворишту или у затвореној сали за физичко васпитање уколико временске прилике не дозвољавају рад напољу. Такође, на полигону ученици имају могућност да учествују у вежби и као возачи и као пешаци како би што лакше савладали правила у саобраћају.

Едукацију деце спроводе стручни предавачи, а ученици на крају обуке добијају информаторе у облику возачких дозвола као потврду да су успешно савладали обуку. У основним школама које имају предшколске групе, предшколци добијају игру меморије како би што боље савладали саобраћајне знаке.