Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

01. новембар 2017.

Почеле пријаве за београдску сениор картицу у општини Савски венац

Почеле пријаве за београдску сениор картицу у општини Савски венац

У општини Савски венац данас су почеле пријаве за бесплатну београдску сениор картицу, а већ у првим јутарњим часовима најстарији суграђани су у великом броју посетили општину.

 

Општина Савски венац је обезбедила посебан шалтер на којем пензионери могу да се пријаве за прву персонализовану бенефит картицу, на основу које ће моћи да остваре бројне попусте. Уз помоћ ове картице пензионери ће уштедети купујући намирнице у трговинама и малопродајним објектима, при путовањима, одласцима у позоришта, музеје, библиотеке, спортско-рекреативне центре, а имаће и јефтиније здравствене прегледе и лекове.

 

Док су пензионери чекали у шалтер сали да дођу до своје картице, са њима је разговарала председница општине Ирена Вујовић. Она је оценила да је акција Града Београда веома значајна и корисна за све београдске пензионере.

 

-Ово је диван гест према најстаријим суграђанима, јер ће са сениор картицом имати могућност да остваре велике уштеде у кућном буџету.  Пензионери са Савског венца ће на шалтеру, уз помоћ наших запослених, попуњавати пријаве, које ће општина прослеђивати граду. На самом формулару налази се привремена картица, коју пензионери добијају одмах и могу је користити за попусте док им се не израде трајне пластифициране картице – каже председница општине и додаје да у попустима за пензионере учествује велики број друштвено-одговорних компанија, јавних предузећа, установа културе, спортско-рекративних центара.

 

Она је нагласила да ће се списак партнера редовно ажурирати, а да ће пензионери бити благовремено обавештавани где још могу са сениор картицом да остваре попуст.

 

-Овом приликом бих позвала све друштвено-одговорне компаније са територије Београда, да у складу са својим могућностима пруже допринос овом пројекту и обезбеде погодности и попуст за пензионере – рекла је Вујовићева.

 

Пензионери са Савског венца који нису у могућности да дођу до општине могу да се јаве на број телефона 011/2061-800 и приступница ће им бити достављена на кућну адресу. Без обзира на износ пензије, сваки пензионер остварује право да добије бонус картицу бесплатно, а трошкове израде и дистрибуције картице сносиће Град Београд.