Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

27. фебруар 2020.

Почели радови на изградњи фискултурне сале у школи „Антон Скала“ на Савском венцу

Почели радови на изградњи фискултурне сале у школи „Антон Скала“ на Савском венцу

У Основној школи „Антон Скала“ на Савском венцу данас је званично обележен почетак радова на изградњи фискултурне сале са пратећим садржајима. Догађају, који се реализује у оквиру пројекта ИПА 2015 „Изградња, обнова и санација спортских објеката на територији Републике Србије“, присуствовали су министар омладине и спорта Вања Удовичић и амбасадор Делегације ЕУ у Србији Њ. Е. Сем Фабрици. Испред општине Савски венац свечаности је присуствовао члан Већа Милош Видовић.

- Наша деца, ученици ове школе, добиће савремено опремљену фискултурну салу са свим пратећим садржајима и салама за психомоторне активности и физиотерапију. Цео објекат је пројектован у складу са функционалним потребама ученика ове школе- истакао је министар Удовичић током обраћања присутнима.

-Циљ свих нас је да нашу децу усмеримо на прави пут, мотивишемо правим вредностима и окренемо спортском начину живота. Сигуран сам да ће из ове школе изаћи неки нови шампиони и да ћемо бити поносни на њих. Желим још једанпут да се захвалим нашим пријатељима из Европске уније што подржавају нашу тежњу и жељу да Србија остане земља спорта и шампиона- рекао је Удовичић.

Вредност радова на изградњи фискултурне сале са пратећим садржајима у школи „Антон Скала“ је више од 537.000 евра и реализује се у оквиру поменутог пројекта, који обухвата изградњу и реконструкцију 24 спортска објекта у 22 града и општине на територији целе Србије, укупне вредности 4,23 милиона евра.

Top