Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

27. април 2018.

Почео Београдски ноћни маркет на Зеленом венцу

Почео Београдски ноћни маркет на Зеленом венцу

Манифестација Београдски ноћни маркет, под слоганом "Живот је игра", почела је данас на пијаци Зелени венац, на дан обележавања стогодишњице прве Скупштине пиљара Србије, која је била управо на тој пијаци.

Манифестација је почела у веселом тону са музиком и добрим програмом, који ће трајати до поноћи, а за који је задужен Театар Мимарт са ходачима на штулама, жонглерима и пантомимичарима.

Директор ЈКП „Градске пијаце“ Иван Сочо честитао је пијацама јубилеј и поручио да је на маркету, који се први пут обележава на тој пијаци, више од 200 излагача.

Додао је да и овај пут манифестацију краси добра забава, музика и фантастична понуда дизајнера, пољопривредних произвођача и занатлија.

- Пијаце широм града унапређују свој посао, а београдски маркет настојаће да прати ту позитивну енергију и да се труди да пијаце буду туристичка атракција, а не само место добре куповине - истакао је Сочо.

Признање за допринос успешном раду и промоцији пијаца и пијачне делатности  у име Општине Савски венац примио је председник Скупштине општине Немања Берић.

Он је поручио је да је за општину част што се Београдски ноћни маркет одржава на њеној територији, посебно у години јубилеја Скупштине пиљара.

- Манифестација је јединствена прилика да се споји традиционално и урбано, а излагачи испромовишу своје производе - истакао је Берић.

Пијаца „Зелени венац“ изграђена је давне 1926. године и тада је била најсавременија пијаца на Балкану – у народу познатија као „краљица пијаца”. Напори ЈКП „Градске пијаце” да од пијаца направи атрактивна места куповине виде се и на наведеној пијаци, где ће нове мобилне тезге са сунцобранима, украсни боксови за цвеће и „Food Corner” допринети да пијаци врати епитет, који је имала када је била отворена, као и да у наредном периоду буде место великих окупљања и забаве.