Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

13. новембар 2017.

ПОЧЕО ТРЕЋИ ЦИКЛУС РАДИОНИЦА У ОКВИРУ НАЦИОНАЛНОГ ПРОГРАМА “COCA-COLA ПОДРШКА МЛАДИМА“

ПОЧЕО ТРЕЋИ ЦИКЛУС РАДИОНИЦА У ОКВИРУ НАЦИОНАЛНОГ ПРОГРАМА “COCA-COLA ПОДРШКА МЛАДИМА“

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић и директор сектора за односе са јавношћу и комуникације компаније Coca-Cola HBC Србија Драган Лупшић посетили су данас едукативну радионицу за младе у просторијама КЗМ Савски венац, која се одржава у оквиру националног програма “Coca-Cola подршка младима“.

 

У просторијама општине Савски венац одржава се трећи циклус тродневних радионица, на којима незапослени млади са територије града Београда стичу нове личне и пословне вештине, које су кључне за лакше проналажење посла. Полазници уче о успешној комуникацији, пословној администрацији, управљању пројектима и припреми пословних планова. До сада је радионице у оквиру програма “Coca-Cola подршка младима“ похађало око 500 незапослених младих широм Србије, а више од 40 њих је пронашло посао.

 

Ирена Вујовић је истакла да општина Савски венац води рачуна о потребама младих и да је пружање едукације, као и подстицај запошљавању младих оно на чему општина интензивно ради.

 

„Програм који спроводимо у сарадњи са компанијом Coca-Cola HBC је значајан за оснаживање младих јер им омогућава да стекну додатна знања и вештине које ће им помоћи да лакше дођу до посла, али и да постану конкурентнији на тржишту рада“, рекла је председница општине изразивши захвалност овој компанији.

 

„Овим дугорочним програмом Coca-Cola HBC жели да омогући младим људима да савладају важне пословне вештине, примене ново знање и са самопоуздањем крену у потрагу за пословима које желе. Радује нас велико интересовање младих из Београда и наставићемо да будемо уз њих у периоду који је кључан за њихову даљу будућност “, истакао је Драган Лупшић, представник компаније Coca-Cola HBC Србија.

 

Радионице се одржавају у 14 градова Србије у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националном службом за запошљавање, НАЛЕД-ом и општинама у којима се спроводи. Програм ће, рачунајући оба циклуса реализована током пролећа и јесени 2017. године, у Србији проћи око хиљаду младих, а едукативне радионице воде сертификовани стручњаци са великим искуством, као и менаџери компаније који ће бити у улози ментора.

 

Заинтересовани кандидати се могу пријавити за учешће у програму на сајту www.coca-colapodrskamladima.com.