Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

25. мај 2019.

ПОЧЕО ТРЕЋИ САЈАМ СПОРТА НА САВСКОМ ВЕНЦУ: Манифестацију посетила делегација Централног округа Москве

ПОЧЕО ТРЕЋИ САЈАМ СПОРТА НА САВСКОМ ВЕНЦУ: Манифестацију посетила делегација Централног округа Москве

Под слоганом „Пронађи снагу и покрени се“ данас се одржава трећи „Сајам спорта“ на Савском венцу у организацији Градске општине Савски венац и Савеза спортова Савски венац. Манифестацију су у Точидерском парку посетили и чланови делегације Централног административног округа Москве, коју у дводневној посети Градској општини Савски венац, предводи председник овог округа Владимир Говердовски.

На сајму спорта учествује преко 50 спортских клубова, а како је истакао члан општинског Већа за спорт Урош Трипковић циљ манифестације је подизање свести о важности спорта и рекреације, као и подстицање грађана свих узраста да се баве спортом.

 

Трипковић је посебно захвалио гостима из Москве што су својим присуством увеличали овај догађај и подсетио да су на састанку, одржаном јуче у Општини Савски венац, две делегације договориле интензивнију сарадњу у области спорта.

 

-У оквиру Протокола о сарадњи између наше две општине планирамо организовање заједничких спортских манифестација на којима ће учестовати локални спортски клубови са Савског венца и клубови из Централног округа Москве. Поносни смо на одличну сарадњу са колегама из Москве и драго ми је што ћемо у наредном периоду још више да је развијамо и унапређујемо – рекао је Трипковић.

 

На сајму спорта данас ће бити организована такмичења за различите узрасне групе - од најмлађих  до  најстаријих суграђана, а посетиоце очекују и изненађења у виду бесплатних ваучера за неке од програма које подржава Градска општина Савски венац.

Осим тога, грађани Савског венца ће бити у прилици да се на једном месту информишу о свим бесплатним спортским програмима које Општина организује за своје најмлађе суграђане.

 

Програм траје до 17 часова.

 

Top