Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. септембар 2019.

Почиње пета сезона бесплатних школица кошарке за девојчице Покрета „Марина Маљковић“

Почиње пета сезона бесплатних школица кошарке за девојчице Покрета „Марина Маљковић“

Покрет за женску кошарку Марина Маљковић улази у јубиларну пету сезону организовања бесплатних школа кошарке за девојчице основношколског узраста. На свечаној церемонији одржаној данас у ДКЦ "Мајдан", мале кошаркашице поздравиле су председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић и селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић.

 

Ирена Вујовић је захвалила Марини Маљковић што својим радом доприноси развоју женског спорта у Србији и подстиче девојчице да тренирају кошарку.

 

-Кроз бесплатну школу кошарке Покрета "Марина Маљковић" у протекле три године прошло је преко 300 девојчица само са територије општине Савски венац, док је тај број на нивоу града Београда знатно већи. Овај програм доприноси да база женске кошарке буде још већа и зато ћемо као општина наставити да га подржавамо и у наредном периоду - поручила је Вујовићева и позвала родитеље са Савског венца да своју децу пријаве на бесплатну школу кошарке.

 

Марина Маљковић је говорила о амбицијама и жељама које Покрет жели да достигне у наредној школској години.

 

-Сигурна сам да ће бронзана медаља коју је наша репрезентација освојила на Европском шампионату у Београду активирати још већи број девојчица да се бави кошарком. Ми ћемо им дати могућност да то чине бесплатно и да на тај начин стекну основно знање, које ће им значити у даљем развоју. И ове године желимо да радимо на масовности, да отворимо што већи број локација како у Београду, тако и широм Србије, али исто тако и да оним најталентованијим дајемо могућност да се кроз тренинге у Покрету развијају у правом смеру - истакла је Марина Маљковић.

 

Она је овом приликом на манифестацију довела екипу Шангај Баошан коју тренира већ другу сезону и коју је довела у Србију на припреме. Играчице кинеске екипе су имале прилику да се такмиче са малим кошаркашицама у погађању слободних бацања.

 

-Драго ми је да смо данас овде у ДКЦ Мајдан и захвална сам општини Савски венац на подршци. Сигурна сам да ћемо и у новој сезони имати много девојчица на овој локацији, као што је то био случај и у претходне три сезоне - рекла је селекторка српских кошаркашица.

 

Бесплатне школе кошарке почињу са радом у суботу, 14. септембра, а списак локација и термина објављен је на званичном сајту Покрета за женску кошарку Марина Маљковић - www.pokretmm.rs.

 

Top