Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. јун 2019.

Похвала Градској општини Савски венац за допринос развоју приступачности

Похвала Градској општини Савски венац за допринос развоју приступачности

Градска општина Савски венац добила је похвалу заштитника грађана као једна од локалних управа које улажу напоре да у својим срединама омогуће бољи живот особама са инвалидитетом. У сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва ВРС, Заштитник грађана данас је доделио награде градовима, општинама и градским општинама које су највише допринеле развоју свих облика приступачности на својој територији у 2018. години.

Награду за допринос развоју приступачности садржаја у области културе добио је град Лесковац, а градови Сомбор и Смедерево награду за допринос развоју информатичко-комуникационе приступачности. Осим та три града, награђени су и град Лозница за допринос развоју архитектонске приступачности и Градска општина Врачар за институционалну подршку развоју приступачности, као и општина Свилајнац која је добила признање за континуиран рад на развоју приступачности.

Похвалнице за развијање приступачности добило је још 11 градова, општина и градских општина - Вршац, Врање, Зрењанин и Нови Пазар, општине Мионица, Бела Паланка, Рашка, Врњачка Бања и Параћин, Градска  општина Савски венац и нишка општина Пантелеј.

Фото: Facebook/Stalna konferencija gradova i opstina

Top