Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

23. март 2020.

Појачане мере превентивне дезинфекције

Појачане мере превентивне дезинфекције

Сходно одлукама Градског штаба за ванредне ситуације и препорукама Стручно-оперативног тима за сузбијање епидемија, спроводе се појачане мере превентивне дезинфекције и дезинфекције по епидемиолошким индикацијама ради спречавања, сузбијања и гашења епидемије вируса корона, саопштено је из Завода за биоциде и медицинску екологију.

Наведене појачане мере спроводе се у установама социјалне заштите, возилима јавног саобраћаја, здравственим установама, као и дезинфекција возила Хитне помоћи и на другим местима са повећаним епидемиолошким ризиком на територији града Београда, од 13. марта. Завод за биоциде и медицинску екологију спроводи и редовне програме мера сузбијања штетних организама, систематску дератизацију стамбеног фонда, послове сузбијања одраслих форми комараца у затвореном простору, као и друге активности ради спречавања и сузбијања заразних болести, уз претходно обавештење Беоком сервиса и средстава јавног информисања.

Будући да се током претходних дана на друштвеним мрежама појавила информација о злоупотребама, односно особама у „белим мантилима који врше дезинфекцију", Завод за биоциде и медицинску екологију доставио је фотографије на којима може да се види униформа и остали препознатљиви детаљи по којима се може закључити да су у питању њихови запослени. На фотографијама су приказани запослени са заштитном опремом коју захтева ванредно стање ради сузбијања епидемије, са обележјима Завода и идентификационим картицама запослених и ангажованих на наведеним пословима.

Top