Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

04. фебруар 2008.

ПОКЛОНИ У ЛОМИНОЈ ПО 14. ПУТ

У петак 1. фебруара, у просторијама Народне кухиње у Ломиној улици број 17, уручени су поклони грађанима Савског венца који су слабијег материјалног стања. Ово је, иначе, већ уобичајена пракса, да се почетком сваког месеца социјално најугроженијим грађанима, а на основу педантно урађене социјалне карте, деле животне намирнице и средства за хигијену које им је обезбедила њихова Општина.
Ово је већ 14. пут (почело је у јануару 2007. године) да се редовно спроводи ова хуманитарна акција, а осим што су пакети све богатији, повећан је и број њихових добитника којих сада, уместо почетних 80, има 105.
У међувремену је, као пракса, заживело и то да за ове грађане, уз уобичајен асортиман поклона, торте и колаче припремају њихови суграђани, активисти са месних заједница «Зелени венац» и «Гаврило Принцип».
Поред Општине као оснивача ове хумане акције у њеној организацији и спровођењу посебно се ангажује Одељење за друштвене делатности, информисање и месну самоуправу, на челу са неуморниом Биљаном Бачанин, начелницом Одељења и Зорицом Штуловић, шефицом Одсека за локалну самоуправу.

Top