Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

14. април 2020.

Помоћ грађанима Савског венца од Амбасаде Израела

Помоћ грађанима Савског венца од Амбасаде Израела

Амбасада Израела обезбедила је 350 хуманитарних пакета за грађане Савског венца, чија је дистрибуција почела данас у присуству председнице општине Ирене Вујовић и амбасадорке Израела Алоне Фишер Кам.

Ирена Вујовић је захвалила Њ. Е. Алони Фишер Кам на обезбеђеној помоћи и додала да ће хуманитарни пакети, које је донирала Амбасада Израела, бити уручени грађанима без примања и пензионерима са нижим примањима.

- У ситуацији када се цео свет бори против заразне болести Ковид-19, Амбасада Израела је обезбедила помоћ за наше грађане и захвални смо им на томе. Корона вирус не познаје границе и зато је важна међународна сарадња и да пружимо подршку једни другима у овој борби, што чине и председници наших држава. Ова донација је резултат сарадње и добрих односа које су градиле наше све земље, а ми ћемо се трудити да будемо добри партнери и да гајимо пријатељске односе и у будућности – рекла је Вујовићева.

Вујовић је додала да су волонтери почели дистрибуцију пакета грађанима и још једном је апеловала на пензионере да се за доставу намирница, лекова и других потрепштина обрате на бројеве телефона Волонтерског центра општине Савски венац.

Амбасадорка Израела Алона Фишер Кам је истакла да је част сарађивати са Општином Савски венац и председницом Иреном Вујовић.

-Данас уручујемо пакете које смо током јучерашњег дана паковали заједно са представницима општине, волонтерима и представницима амбасаде. Пакети су намењени најугроженијем становништву, а то су пензионери, који не могу да изађу из својих домова. Општину Савски венац смо одабрали због успешне сарадње коју имамо, као и због чињенице да је наша амбасада лоцирана на овој општини, што значи да људе којима донирамо, срећемо свакодневно у маркетима, на улици. То су наше комшије и због тога нам је све ово јако важно – рекла је амбасадорка Израела.

Алона Фишер Кам је додала да је помоћ донирана уочи обележавања великог хришћанског празника, Ускрса, те да се нада да ће ова донација грађанима бар мало олакшати тренутну ситуацију.

-Желим овом приликом да честитам Ускрс свима, да пожелим сигурност, здравље и срећу нашим комшијама, Општини Савски венац и целом српском народу. Такође, желим да честитам Песах целој јеврејској заједници уз традиционални поздрав ХАГ ПЕСАХ САМЕАХ – рекла је амбасадорка Израела.

Top