Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

26. октобар 2017.

Потписан Меморандум о разумевању у циљу спровођења пилот пројекта „Прва помоћ за децу“

Потписан Меморандум о разумевању у циљу спровођења пилот пројекта „Прва помоћ за децу“

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић присуствовала је данас у Палати Србија округлом столу „Социјална инклузија у Републици Србији“, који су отворили министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић и стална координaторка Уједињених нација у Србији Карла Робин Херши, а чији је циљ да постави полазну основу око које ће се окупити сви релавантни актери који својим деловањем доприносе социјалној инклузији друштвено осетљивих група у Републици Србији.

Том приликом потписано је неколико меморандума, а један од њих је и Меморандум о разумевању између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, Црвеног крста Србије, Градске општине Савски венац, града Новог Сада, Града Крагујевца и Града Ниша у циљу рализовања пилот пројекта “Прва помоћ за децу”.

У име општине Савски венац Меморандум је потписала председница ГО Савски венац Ирена Вујовић, а пројекат ће се спроводити у десет вртића на Савском венцу.

Пројекат подразумева едукацију деце предшколског узраста у Предшколским установама, о поступцима пружања прве помоћи и начину реаговања у тренутку незгоде, као и едукацију деце о превенцији заштите репродуктивног здравља. Потписници Меморандума су се сложили да ће међусобну сарадњу заснивати на принципима партнерства и заједничке одговорности и да ће у оквиру својих надлежности учествовати у спровођењу активности предвиђених овим пројектом.