Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

01. децембар 2017.

Потписан Споразум о сарадњи између ГО Савски венац и Удружења „Вински путеви Србије“

Потписан Споразум о сарадњи између ГО Савски венац и Удружења „Вински путеви Србије“

У просторијама Градске општине Савски венац данас је потписан Споразум о сарадњи између Општине и Удружења „Вински путеви Србије“, у циљу унапређења досадашње добре сарадње и заједничког спровођења будућих активности везаних за манифестацију „Бегеф“ и формирање "Винског пута Београд". Споразум су потписали председница општине Савски венац Ирена Вујовић и председник Удружења „Вински путеви Србије“ Зоран Рапајић.

Споразумом је предвиђено да ово Удружење уврсти општину Савски венац и туристичке субјекте са њене територије у туристичку руту "Вински пут Београд", што ће директно повећати број посета, ноћења и продају артикала учесника.

У оквиру Београдског гастроенолошког фестивала, који је ове године имао своју премијеру, представљен је „Вински пут Београд“ у Кући краља Петра Првог на Сењаку, који за сада броји девет винарија и пуно комплементарних садржаја. Општина Савски венац била је део ове манифестације у којој су, поред осталих, учествовале и познате винарије и ресторани са територије општине.

Фестивал „Бегеф“ је препознат као манифестација која доприноси бољем позиционирању општине Савски венац на туристичкој мапи, што је само један од разлога за наставак сарадње са Удружењем „Вински путеви Србије“.