Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

22. фебруар 2018.

Потписан споразум о сарадњи Општине Савски венац и Националне организације особа са инвалидитетом

Потписан споразум о сарадњи Општине Савски венац и Националне организације особа са инвалидитетом

У циљу побољшања социјално- економског статуса и других права особа са инвалидитетом, као и  њихове што успешније интеграције у радне и животне процесе, данас је потписан  споразум о сарадњи између Општине Савски венац и Националне организације особа са инвалидитетом (НООИС). Споразум су потписали председница општине Ирена Вујовић и председник НООИС Милан Стошић, након што је  у згради  Општине Савски венац пуштена у рад   лифт платформа намењена особама са инвалидитетом.

Тим поводом председница општине Ирена Вујовић истакла је да  Општина Савски венац, као и Град Београд води  одговорну социјалну политику.

-Општина подстиче активности и чини све што је неопходно да суграђани са инвалидитетом живе живот без баријера. У претходном периоду доста је урађено на њиховој инклузији. У анексу општине недавно је отворен шалтер намењен особама са инвалидитетом где ће им бити пружана помоћ приликом обављања разних послова у општини као што је подношење захтева, информисање о остваривању неког права или повластице. За глуве и наглуве особе обезбедили смо тумача за знаковни језик, а у нашој шалтер сали постоји и тактилна табла намењена слепим и слабовидим особама- рекла је Вујовић, и поручила да ће се и убудуће трудити да што више допринесе унапређењу положаја особа са инвалидитетом.

 Она је додала да су за ову лифт платформу издвојена средства из капиталног буџета Општине.

Иванка Јовановић, извршна директорка НООИС захвалила се председници Општине Савски венац на иницијативи за сарадњу, нагласивши да овај споразум има моралну снагу и тежину.

-Споразум дефинише будуће принципе сарадње који се односе на унапређење социјалног положаја и поштовање људских права на бази недискриминације. Ми као кровна организација која заступа права свих особа са инвалидитетом, подржавамо овакве активности и у потпуности, са свим својим ресурсима и знањима, стојимо на располагању Општини Савски венац како би се у будућем периоду радило на даљем побољшању положаја особа са инвалидитетом- објаснила је Јовановић.