Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

26. децембар 2017.

Потписан споразум о сарадњи Општине Савски венац и СД Црвена звезда

Потписан споразум о сарадњи Општине Савски венац и СД Црвена звезда

У Свечаној сали Општине Савски венац данас је потписан споразум о сарадњи између Градске општине Савски венац и Спортског друштва Црвена звезда. Споразум су потписали председница општине Ирена Вујовић и Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда.

 

Ирена Вујовић је истакла да Општина Савски венац активно ради на подизању свести о важности спорта, као и на подстицању деце на бављење спортом.

 

-Трудимо се да свим нашим суграђанима, а посебно деци, обезбедимо што више бесплатних садржаја и овом приликом се захваљујем Спортском друштву Црвена звезда и генералном секретару Игору Милојевићу на прихваћеној иницијативи за сарадњу. На основу споразума који смо данас потписали СД Црвена звезда ће омогућити деци са Савског венца, узраста од 1. до 8. разреда, да током наредне године организовано, у пратњи својих родитеља или старатеља бесплатно посећују домаће утакмице у организацији клубова Спортског друштва Црвена звезда – рекла је Вујовићева и додала да је циљ Општине да успостави сарадњу са свим спортским друштвима која се налазе на Савском венцу.

 

Игор Милојевић је похвалио иницијативу општине јер, како каже, спорт треба да буде доступан сваком детету.

 

-Надам се да ће ово бити дугорочна сарадња, како бисмо помогли деци да одаберу свој спорт и да буду учесници у спорту, који ће им помоћи да се даље развијају. Ово је само један од видова сарадње и сматрам да од матичне општине и треба да почнемо све предлоге ка граду и држави Србији и да на тај начин помогнемо деци, не само са Савског венца, него из целог Београда и Србије да се што више баве спортом – истакао је Милојевић.


На основу потписаног споразума основцима са Савског венца биће омогућено да у пратњи својих родитеља бесплатно посећују одређене домаће утакмице у организацији клубова из породице СД Црвена звезда. Општина ће у договору са Спортским друштвом  спровести анкету у основним школама и доставити списак заинтересованих ученика са пратиоцима, којима ће СД Црвена звезда обезбедити бесплатне улазнице.