Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

12. април 2023.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СД „ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“ И ОПШТИНЕ САВСКИ ВЕНАЦ

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СД „ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“ И ОПШТИНЕ САВСКИ  ВЕНАЦ

Данас је у Прес центру Спортског друштва „Црвена звезда“ организовано потписивање Споразума о сарадњи са ГО Савски венац, а споразум  су потписали председник Управног одбора СД „Црвена звезда“ Звездан Терзић и председник Градске општине Савски венац Милош  Видовић.

Са циљем промоције спорта и жељом да спорт буде доступан сваком детету са Савског венца Општина је упутила иницијативу о овом виду сарадње Црвеној Звезди.

На основу Споразума који је потписан деца са Савског венца, основношколског узраста (од  1. до 8. разреда) моћи ће у пратњи својих родитеља или старатеља бесплатно да посећују домаће утакмице у организацији клубова Спортског друштва „Црвена звезда“.

Председник општине Савски венац нагласио је важност потписивања Споразума са Црвеном звездом.

- Захваљујем се Црвеној звезди што је позитивно одговорила на нашу иницијативу и што је ставила на располагање све спортске капацитете који ће бити намењени нашим најмлађима на Савском венцу. Такође кроз овај програм имамо циљ да ојачамо систем развоја школског спорта и укључићемо децу  у тренажне активности потпуно бесплатно у одређеном термину и одређеном временском року. Општина Савски венац у протеклих неколико година издваја већи буџет за спорт и спортске активности. Као Општина пружамо могућност деци различитих узраста да бесплатно похађају бројне спортове кроз сарадњу са спортским клубовима са Савског венца, а у понуди су им школице  пливања, кошарке,фудбала,  атлетике, каратеа, стрељаштва итд. Такође, оно што је битно за нас као локалну самоуправу јесте да се што више младих укључи у спорт, у школски спорт, у здрав живот и у склопу тога смо изградили доста инфраструктуре на Савском венцу. Обновили смо доста дечијих игралишта, изградили нове спортске терене и наставићемо у том правцу јер наш мотив је здраво одрастање деце на Савском венцу- поручио је Видовић.

Присутне званице поздравио је и председник УО СД „Црвена звезда“ Звездан Терзић који је изразио задовољство што са општином Савски венац остварује сарадњу.

-Споразум ће се односити на сарадњу СД „Црвена звезда“ као највећег спортског бренда на територији много широј него што је територија општине Савски венац, али то је наша локална самоуправа и желимо одавде да градимо темеље за будуће генерације дечака и девојчица које одрастају на нашој општини. Осмислили смо неке програме који се тичу едукације и правих друштвених и животних вредности које Црвена звезда промовише већ деценијама. Желимо да наша општина у спортско-едукативном смислу буде што ефикаснија и Црвена звезда ће са свим својим ресурсима стати иза заједничких пројеката- навео је Терзић.

Top