Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

04. фебруар 2008.

ПРАЗНИК ЗА МЛАДЕ У "МАЈДАНУ"

Отворена спортска хала на Сењаку. - Клизалиште и кошаркашки терен под истим кровом

У петак 1. фебруара свечано је отворена покривена спортска хала у склопу Дечјег културног центра «Мајдан» на Сењаку.На отварању су говорили и халу су отворити ВД градоначелника Београда Зоран Алимпић и председник општине Савски венац Томислав Ђорђевић.
У једном делу новоизграђене хале отворено је клизалиште које су први, одмах на отварању, испробали млади са Савског венца, док је у другом делу хале отворено кошаркашко игралиште, на којем је одмах по отварању одиграна и егзибициона утакмица у баскету у којој су два-на-два играли гувернер Народне банке Радован Јелашић и познати фудбалер Саво Милошевић, против Милоша Ковачевића, саветника председника општине и Предрага Јосифовића, начелника ИТ Одељења у општини Савски венац. Утакмица је, у тренутку кад су "Општинари" били на издисају снага, а Милошевић и Јелашић још увек чили и орни за меч, прекинута при мирољубивом резултату 8:8. Пре тога присутне је, дочекан бурним овацијама, поздравио Саво Милошевић који је, потом, стрпљиво делио стотине аутограма и фотографисао се са сваким од присутних који су то пожелели, да би, као фубдалер са највише одиграних утакмица у државном дресу показао и своје кошаркашко умеће и са две тројке, из два шута, отворио нови терен у "Мајдану".
. Иначе, сам церемонијал отварања који је надахнуто водила ТВ спикерка Марија Килибарда, пропраћен је културно-забавним програмом у којем су учествовале плесне трупе и клизачи који су први изашли на лед (у ствари специјалну пластичну подлогу на којој ће млади моћи да клизају и преко лета), а неколико стотина присутних увесељавали су и мађионичари, кловнови и други учесници овог својеврсног хепенинга.
Новоотворене спортске терене млади са Савског венца, који су их одмах запосели, моћи ће и убудуће БЕСПЛАТНО да користе преко целог дана.

Top