Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. јун 2020.

Председница општине Ирена Вујовић обишла радове на Савском венцу

Председница општине Ирена Вујовић обишла радове на Савском венцу

У току реконструкција унутарблоковских саобраћајница, уређење улаза и фасада

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић обишла је данас завршне радове на реконструкцији унутарблоковске саобраћајнице у Улици Петра Чајковског, као и стамбене зграде у којима се изводе радови на уређењу фасада и улаза.

Председница општине је истакла да је изменама Статута града општина добила надлежност да уређује унутарблоковске саобраћајне површине и додала да су радови већ завршени на четири локације - у насељу Стјепан Филиповић, као и у улицама Симе Лозанића, Андре Николића и Баје Пивљанина.

-У Улици Петра Чајковског од броја 2 до 4 изведени су земљани радови, постављена је тампонска подлога и бетонски ивичњаци, а тренутно се врши асфалтирање. У наредном периоду ће бити уређене и асфалтиране унутарблоковске саобраћајне површине и у улицама Теодора Драјзера, Миленка Веснића, Љутице Богдана и Бошка Петровића – рекла је Вујовићева.

Она је додала да су у складу са иницијативама грађана мапиране кључне локације на територији општине, где је санација међублоковских простора била преко потребна.

-Приоритете смо дефинисали у складу са захтевима и потребама суграђана, који заслужују да имају уређене саобраћајне површине у свом насељу, а поред тога помажемо им у сређивању стамбених зграда и улаза, где Општина финансира до 90 одсто вредности потребних радова – рекла је Вујовићева.

Обилазећи радове на реконструкцији фасаде у Улици Милоша Поцерца, председница општине је навела да су Одлуком о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграде, стамбене заједнице добиле могућност да им општина помогне да уреде фасаде и улазе у својим зградама.

-До сада је уређено 30 улаза на Савском венцу а радови, који обухватају кречење улаза и прилазних ходника, замену улазних врата и сандучића, замену светларника, унутрашњег и спољњег светла,  тренутно се изводе у још четири стамбене зграде у Сарајевској и Бирчаниновој улици, којима су на јавном конкурсу одобрена средства – рекла је Ирена Вујовић.

Обиласку радова присуствовали су и чланови општинског Већа Милош Видовић, Страхиња Кукић и Урош Трипковић.

 

 

Top