Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

15. јун 2020.

Председник Вучић обишао радове на Кули Београд

Председник Вучић обишао радове на Кули Београд

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је са директором компаније "Eagle Hills" Мухамедом Алабаром обишао радове на Kули Београд, у оквиру Београда на води, која ће бити највиша зграда у Србији са 40 спратова и видиковцем, a очекује се да буде завршена до краја следеће године. Обиласку радова присуствовали су министар финансија Синиша Мали, председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић, градоначелник Београда Зоран Радојчић и заменик градоначелника Горан Весић.

-Поносан сам на ово градилиште. Поносан сам на све што смо овде урадили. Урађено је 150.000 метара квадратних и тренутно се гради још 750.000 метара квадратних. Оно што је најважније за нас је чињеница да на овом градилишту имамо 2.530 радника. То Београд на води чини једним од највећих европских градилишта. Ово место постаје једно од најлепших, најурбанијих у нашој земљи. Ова зграда биће симбол Србије. То је залог за будућност, да покажемо да имамо храбрости да мењамо ствари и да направимо најбоље за наше грађане – навео је председник Вучић и истакао да Београд на води представља понос целе Србије, а не само Београда.

Он је додао да ће управо у комплексу Београда на води бити највећи порез на имовину, те да се ту "креира најбољи живот, прелепи булевари и паркови за децу".

Председник је подсетио да се уређује и Савски трг, који ће, како је рекао, изгледати фантастично, посебно када стигне споменик Стефану Немањи.

-Изградњом Београда на води, уз друге радове на обнови и уређењу престонице, мења се слика града, који сваке године посети за 20 до 25 одсто људи више. Kада се круг затвори, мора се рећи да је неко био храбар и да је Србија успела све то да уради - истакао је председник Вучић.

Top