Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. октобар 2017.

ПРЕДСТАВЉЕН „ВИНСКИ ПУТ БЕОГРАД“ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА I

ПРЕДСТАВЉЕН „ВИНСКИ ПУТ БЕОГРАД“ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА I

У оквиру првог Београдског гастроенолошког фестивала „Бегеф 2017“, који је отворен у петак у Старом двору, данас је представљен „Вински пут Београд“ у Кући краља Петра Првог на Сењаку.

Догађај је отворила председница ГО Савски венац Ирена Вујовић изразивши задовољство што је општина Савски венац део манифестације у којој, поред осталих, учествују и познате винарије и ресторани са територије општине.

-Овај фестивал доприноси бољем позиционирању општине на туристичкој мапи, што је само један од разлога за наставак сарадње између Удружења „Вински путеви Србије“ и општине Савски венац. Велики број привредних субјеката са Савског венца који се баве угоститељством, гастрономијом и енологијом, представили су се на фестивалу, а свима нам је циљ да ово постане традиционална манифестација – рекла је Ирена Вујовић.

Зоран Рапајић из Удружења „Вински путеви Србије“ је захвалио председници општине Ирени Вујовић на пруженој подршци у организацији манифестације и формирању Винског пута Београд, као саставног дела Београдског гастроенолошког фестивала.

-Вински пут Београд за сада броји девет винарија и пуно компементарних садржаја - велики број ресторана, смештајних капацитета, два етно села, а неки од њих су данас овде са нама. Мислим да ће следеће године Кућа краља Петра бити домаћин овог фестивала, који је отворен у Скупштини града, а данас се одржава трећи дан – истакао је Рапајић.

Манифестација је окупила велики број љубитеља вина, привредника и познатих личности са Савског венца који су имали прилику да у прелепом амбијенту Куће краља Петра уживају у дегустацији вина са „Винског пута Београд“.