Премештено неколико десетина илегалних миграната са улица Београда у Прихватне центре | Градска општина Савски венац
Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. фебруар 2018.

Премештено неколико десетина илегалних миграната са улица Београда у Прихватне центре

Премештено неколико десетина илегалних миграната са улица Београда у Прихватне центре

Више десетина илегалних миграната је, по налогу министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића премештено у Прихватне центре. Акција је спроведена без иједног инцидента.

Министар Зоран Ђорђевић је након извештаја о стању издао налог да Mинистарство покрене поступак прикупљања и превоза илегалних миграната са београдских улица у Прихватне центре.

Акција је спроведена у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Полицијском станицом за Град Београд, Полицијском станицом Савски венац, Полицијском бригадом, Управом за странце, Управом граничне полиције и Градском општином Савски венац.

Више десетина миграната, од којих је један број малолетника без пратње, смештено je у Прихватне центре, где је обављен лекарски преглед и њихова регистрација. Мигрантима су обезбеђени услови за хуман боравак и нормалан живот као и сва заштита према законима Републике Србије и у складу са међународним стандардима.

„Ово је само једна у низу активности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у којој се пружа сва адекватна помоћ мигрантима и потпуна безбедност наших грађана“, рекао је координатор  акције  и саветник у Министарству Миленко Никић.

Министарство ће наставити да  ради на пружању помоћи мигрантима, обезбеђивању  смештаја уз заједнички и тимски рад са свим партнерима, уз потпуно хумани приступ овом изазову, у интересу безбедности и наших грађана.