Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. новембар 2018.

Пријем за младог сликара Дамира Радда у општини Савски венац

Пријем за младог сликара Дамира Радда у општини Савски венац

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић уручила је данас захвалницу младом уметнику Дамиру Радду, који је насликао краља Петра Првог Карађорђевића и своје дело поклонио Кући краља Петра. Портрет краља, који однедавно краси Меморијалну собу, дело је руку овог младог сликара. А како Дамир Радд истиче, слику је поклонио са жељом да употпуни сталну поставку Куће краља Петра, али и у знак захвалности за успешну сарадњу са овом установом културе током реализације његове прве самосталне изложбе у јулу ове године.

 

На пријему у општини Вујовићева је Дамиру пожелела још много успешних изложби. Она је нагласила да наша земља има много талентованих младих људи, као што је Дамир Радд, чије време тек долази, и додала да је Општина Савски венац увек спремна да их подржи у складу са могућностима.

 

Талентовани сликар, који тренутно живи и ствара своја дела на Савском венцу, захвалио се председници општине на пријему и подршци која је, како је истакао, веома значајна за младе уметнике који су на почетку каријере. Он је открио да увелико припрема радове које ће представити публици на изложби следеће године.