Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. јун 2020.

Пројекат „Нево Кумпаниа, друштвено-пословни модел за интегрисано и инклузивно управљање отпадом за младе“

Пројекат „Нево Кумпаниа, друштвено-пословни модел за интегрисано и инклузивно управљање отпадом за младе“

У оквиру пројекта „Нево Кумпаниа, друштвено-пословни модел за интегрисано и инклузивно управљање отпадом за младе“ данас је додељено 20 електричних бицикала са приколицом и заштитна опрема сакупљачима секундарних сировина. Електричне бицикле и заштитну опрему уручили су председник Института за прогрес и сарадњу региона западног Балкана Братислав Стоиљковић и члан Већа Градске општине Савски венац Милош Видовић.

Ова акција део је глобалног пројеката "Подршка Европске уније активном укључивању младих" укупне вредности 4,7 милиона евра, који финансира Европска унија и суфинансира Влада Републике Србије.   

Пројекат „Нево Кумпаниа, друштвено-пословни модел за интегрисано и инклузивно управљање отпадом за младе“ спроводи Удружење грађана “Институт за прогрес и сарадњу региона западног Балкана” и "Архус центар јужне и источне Србије“, а партнер на пројекту је Градска општина Савски венац.  

Циљ пројекта је повећање предуслова за самозапошљавање Рома, као и подизање свести о међусекторској кружној економији пружаоцима услуга са фокусом на младе Роме.

ПројекатПодршка Европске уније активном укључивању младих“ вредан 4.7 милиона евра, који финансира Европска унија и суфинансира Влада Републике Србије, има за циљ да обезбеди већу друштвену укљученост младих у Србији повећањем запослености, омладинских активности, радног искуства и предузетничке праксе међу младима. Европска унија и Влада Републике Србије су бесповратно доделили 24 гранта, који ће се реализовати у више од 35 градова и општина у Србији до краја 2021. Пројекти, које спроводе републичке и покрајинске институције социјалне заштите, општине и градови, центри за социјални рад, удружења грађана, фондације и образовне установе, ће повећати обим и квалитет услуга на локалном нивоу у образовању и запошљавању, иновативној пракси и моделима активног укључивања, и на тај начин ојачати друштвену укљученост младих. Утицај и конкретни резултати пројекта се очекују на свим нивоима, а посебно у вези са повећаним капацитетима релевантних институција у области иновативног развоја и управљања мерама активног укључивања младих, развоја политике у складу са најбољом праксом ЕУ, као и ефикаснију употребу финансијске помоћи Европске уније.

 

Пројектом управља Министарство финансија - Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, док су крајњи корисници пројекта Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство омладине и спорта.

 

Више о пројекту можете сазнати на www.ukljucivanjemladih.rs

 

 

Top