Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

24. октобар 2019.

Пројекат „Огласна табла“ у Градској општини Савски венац

Пројекат „Огласна табла“ у Градској општини Савски венац

У Министарству државне управе и локалне самоуправе данас су потписани уговори у вези са реализацијом пројекта “Огласна табла”. Након спроведене анализе у 96 јединица локалне самоуправе, која се односила на технички капацитет, изабрано је 10 градова, општина и градских општина, међу којима је и Градска општина Савски венац, а које ће у оквиру пилот пројекта почети да користе апликацију ''Огласна табла'' намењену за интерно информисање запослених о реформи јавне управе и обавештавање о њиховим правима, обавезама, као и могућностима за усавршавање и напредовање. У име ГО Савски венац уговор је потписао члан Већа Страхиња Кукић.

Циљ пројекта “Огласна табла” је да кроз апликацију обезбеди могућност приказа основних информација о обавезама у складу са новим законским решењима, обавештења о новим важећим прописима или обавезујућим правилницима и актима, могућности за усавршавање, доступност различитих обука, могућност за развој каријере, нова радна места или нове е-услуге, као и могућност да поставе питање или упуте сугестију кроз више различитих канала комуникације, у складу са најбољом праксом приказа корисницима.

Решење треба да обезбеди да запослени на једном месту добије најновије информације, без да исте претражује на више web страница. Овакав систем информисања омогућава укључивање неколико институција које покривају поменуте области које ће пружити брзе одговоре на евентуална питања. Такође, у оквиру апликације обезбедиће се простор за локалне информације, које се тичу конкретне општине или града.

Поред Градске општине Савски венац пројекат “Огласна табла” ће се спроводити у следећим јединицама локалне самоуправе: Град Сомбор, Град Зрењанин, Град Крушевац, Град Крагујевац, Општина Бачка Топола, Општина Уб, Општина Лебане, Градска општина Палилула - Ниш и Градска општина Чукарица - Београд.

План је да након пилот пројекта у ових 10 градова и општина, апликација буде доступна у току следеће године за све запослене у јавној управи.

 

Top