Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

03. јун 2019.

Пројекат „Пронађи змаја у себи“ и ове године реализован у Бродарској школи

Пројекат „Пронађи змаја у себи“ и ове године реализован у Бродарској школи

Пројекат „Пронађи змаја у себи“ реализован је и ове године у Школи за бродарство, бродоградњу и хидроградњу. Тим поводом школу су данас посетили заменик председнице Градске општине Савски венац Зоран Коцић, помоћник председнице Зоран Петровић и Душан Борковић из Одељења за друштвене делатности.

 

Пројекат који је реализован у сарадњи са Удружењем „Адски змајеви“ обухватао је низ активности у циљу едукације младих, узраста од 14 до 19 година, о негативним појавама у спорту кроз обуку Драгон боат веслања, као и едукације у вези са злоупотребом недозвољених супстанци у спорту.

 

Едукација и вежбе су се одржавале два пута недељно у школској сали за физичко фаспитање, у периоду од јануара до јуна 2019. године, а неке од вежби су се изводиле на тренажерима за симулацију веслања.

 

Циљ овог пројекта је да се афирмише спорт и подстичу ученици на спортске активности и развијање здравих животних навика, као и да се позитивно утиче на свест адолесцената у вези са свим врстама непримереног понашања у спорту.

 

Представници Општине Савски венац су овом приликом донирали Бродарској школи лопте за фудбал, кошарку и одбојку, за опремање сале за физичко васпитање.

 

Директорка школе Татјана Ђокић и наставник физичког васпитања Дејан Гавриловић су изразили захвалност Општини на подршци и похвалили активности које спроводи у циљу укључивања младих у систем спорта.

 

Top