Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. јун 2018.

Пројекат „Пронађи змаја у себи“ трећи пут у Бродарској школи

Пројекат „Пронађи змаја у себи“ трећи пут у Бродарској школи

Заменик председнице општине Савски венац Зоран Коцић, помоћник председнице општине Зоран Петровић и начелник Одељења за друштвене делатности Предраг Кузмановић посетили су данас Школу за бродарство, бродоградњу и хидроградњу  у оквиру  пројекта који се у овој школи реализује трећу годину за редом  кроз средстава из буџета Градске општине Савски венац.

Пројекат „Пронађи змаја у себи“ спроводи  спортско рекреативно удружење „Адски змајеви“  низом активности које имају за циљ едукацију младих узраста од 14-19 године на тему негативних појава у спорту кроз обуку Драгон боат веслања, али и злоупотребе недозвољених супстанци у спорту. Циљ пројекта је да се позитивно делује на свест адолесцената која је везана за непримерна понашања у спорту сваке врсте. Активности су организоване кроз шестомесечни  програм у периоду април-септембар 2018. године, а едукација се одвија два пута недељно у трајању од 60 минута.

 У оквиру пројекта учесници користе простор сале за физичко образовање у самој школи, а неке од вежби се спроводе на тренажерима за симулацију веслања.

Овом приликом директорка школе Татјана Ђокић и наставник физичког васпитања Дејан Гавриловић изразили су захвалност Општини Савски венац која је препознала ентузијазам школе да што више младих укључи у спорт као и на подршци коју им редовно пружа.

Приликoм посете школи, ђацима и професорима који учествују у пројекту   подељене су мајице са логом општине Савски венац.