Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. април 2021.

ПРОЛЕЋНА САДЊА ДРВЕЋА „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ САВСКИ ВЕНАЦ“

ПРОЛЕЋНА САДЊА ДРВЕЋА „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ САВСКИ ВЕНАЦ“

 

На иницијативу грађана, данас су посађене саднице сребрног јавора у парку „Леп изглед“ у продужетку Сарајевске улице код Мостарске петље. У акцији садње дрвећа под називом „За зеленији Савски венац“ учествовали су председник Градске општине Савски венац Милош Видовић и руководство општине уз стручну надлежност ЈКП „Зеленило“ Београд под чијом ингеренцијом се налази уређење овог локалитета.
Милош Видовић је навео да је ово само једна у низу акција озелењавања која је у протеклих годину дана реализована на општини Савски венац и да представља симболични почетак даљих акција.

-У протеклом периоду засадили смо преко 600 нових садница дрвећа, а нека од њих су била и у надлежности града Београда. Без обзира на степен надлежнсти, сви смо у овом циљу најпре вођени истом идејом да оваквом акцијом подигнемо свест о важности очувања животне средине. Желимо да сопственим примером утичемо на друге јер свако засађено дрво има непроцењиву важност у очувању здравља и побољшању квалитета живота. Наставићемо са сличним активностима и у будућности, како би наша општина била боље и здравије место за живот - рекао је Видовић.

- У плану нам је да и даље одговорно радимо свој посао како би наша општина могла да се поноси великим бројем квалитетно уређених зелених површина. Желимо да у тај процес укључимо што већи број суграђана јер смо у том заједничком пројекту партнери –  навео је Видовић.

Сигуран сам да ћемо на овај начин допринети бољој клими на Савском венцу, али и показати друштвено одговорно пословање. Циљ нам је да истом динамиком слушамо предлоге наших суграђана, још више и боље заједно радимо на подизању стандарда живота како би нашу општину учинили лепшом и уређенијом за живот свих нас.
Председник општине је подсетио да је у току и акција „Заједно за лепши Савски венац“ у виду сређивања и озелењавања урбаних џепова на територији општине и додао да је неколико локација у складу са предлозима грађана већ добило нови изглед.

Предлоге за уређење урбаних џепова на територији општине, грађани Савског венца могу да пошаљу на и-мејл адресу: zamojkraj@savskivenac.rs. У пријави је потребно навести контакт телефон и адресу локације коју је потребно уредити.
 

Top