Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

24. мај 2007.

ПРОМОЦИЈА УМЕТНИЧКЕ СТАЗЕ

У четвртак 24. маја свечано је отворена Уметничка стаза у будућем Парку уметности, а у оквиру Хајд парка, као део пројекта названог Уметнички троугао.
Том приликом председник општине Томислав Ђорђевић званично је декану Факултета ликовних уметности Слободану Роксандићу, односно његовом вајарском одсеку који се ту у близини налази, предао на коришћење Уметничку стазу - променаду која спаја Булевар Војводе Путника и Точидерски венац.
Током недавног уређења Хајд парка, наиме, посебно је уређена стаза на којој је између осталог постављено и двадесетак монументалних постамената које ће у будућности својим скулптурама оплемењивати студенти вајарског одсека ФЛУ са којима Општина већ годинама остварује успешну сарадњу. Та сарадња оствариваће се, као и до сада, тако што ће Општина и даље награђивати најбоље студентске скулптуре изведене у материјалу, с тим што ће их студенти сада радити управо за овај простор.
За свечану "примопредају" овог простора постављено је и неколико првих скулптура, с којима је ова Уметничка стаза практично отворена.

Top