Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

26. фебруар 2020.

Проширено дечије игралиште у Улици Славка Ћурувије на Савском венцу

Проширено дечије игралиште у Улици Славка Ћурувије на Савском венцу

Градска општина Савски венац улаже у изградњу нових и обнову постојећих дечијих игралишта на територији општине чиме доказује своју свакодневну бригу о потребама наjмлађих.  Проширењем  дечијег игралишта у Улици Славка Ћурувије на Дедињу деца из овог дела Савског венца добила су више места за игру и забаву.

Завршене радове обишао је члан Општинског већа Страхиња Кукић и овом приликом истакао да је у протеклом периоду од скоро четири године, Општина изградила 6 нових дечијих игралишта, док је пет постојећих у акцији обнове добило ново рухо.

-Ово игралиште заједно са спортским тереном Општина је изградила пре годину и по дана, а сада је на иницијативу грађана простор за игру проширен и допуњен  новим вртешкама, љуљашкама и  клацкалицама које су постављене на гуменој подлози, ради безбедности малишана. Постављен је и парковски мобилијар- клупе и ђубријере, а цео простор је ограђен металном оградом- навео је Кукић и поручио да ће Општина и  убудуће наставити са улагањем у обнову и изградњу што више оваквих кутака за игру, дружење и здраво одрастање најмлађих.

 Приликом проширења игралишта посебно се водило рачуна о очувању зеленила и постојећих стабала, као и нових садница платана, које су недавно засађене управо у акцији Општине Савски венац.

Top