Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. октобар 2020.

Првенство Србије у гађању ваздушним оружјем у Б и Ц програму овог викенда у Атлетској дворани

Првенство Србије у гађању ваздушним оружјем у Б и Ц програму овог викенда у Атлетској дворани

У Атлетској дворани данас је почело Првенство Србије у гађању ваздушним оружјем у Б и Ц програму. Домаћин шампионата је Стрељачки клуб Партизан, а промотер српска олимпијка Андреа Арсовић. Отварању првенства присуствовао је и заменик председника Градске општине Савски венац Урош Трипковић.

 

Трипковић је изразио задовољство што је општина део оваквог спортског догађаја и похвалио организаторе јер су показали да у време ковида, уз све мере предострожности, могу да организују "Првенство Србије".

 

трељаштво, као један од наших најуспешнијих спортова,  може младим стрелцима да омогући лепу спортску каријеру и утка пут шампиона, да сутра  Јасна (Шекарић), Зорана (Аруновић), Дамир (Микец) и Андреа (Арсовић) имају у њима достојне наследнике, и да на крају буду и успешнији од њих самих.  Такмичарима желим пуно среће и спортски успех. Нека данас најоштрије око победи, а Стрељачком клубу Партизан желим да још много пута буде домаћин оваквих догађаја - рекао је Трипковић.

 

На овогодишњем шампионату учествују стрелци пионирског, јуниорског и сениорског узраста из целе Србије. У првом плану шампионата су надметања у традиционалној дисциплини националног програма - гађање серијском ваздушном пушком у све три категорије. По први пут у оквиру Првенства Србије је и нова дисциплина – ваздушни пиштољ за пионире и пионирке. Најмлађи стрелци никада до сада се нису надметали за титуле првака Србије пиштољем.

 

Најуспешнијим учесницима организатори су обезбедили и вредне награде. Клубови који освоје екипне титуле шампиона државе у пионирској конкуренцији ће добити по пушку, односно пиштољ реномираног произвођача такмичарског оружја „Фајнверкбау”. Првацима у сениорској и јуниорској категорији намењене су робне награде.

 

Партизану су у организацији првенства помогли генерални спонзор „Дунав осигурање“, Општина Савски венац, предузећа „БПМ“, и „Фајнверкбау“, као и Српски атлетски савез, који је уступио дворану за одржавање такмичења.

 

 

 

 

Top