Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

14. новембар 2018.

Први дечији Pop-up фестивал у Србији

Први дечији Pop-up фестивал у Србији

Први Pop-up дечији фестивал у Србији одржаће се 20. новембра на Међународни дан детета у Дечијем културном центру “Мајдан”. Тиме ће се наша земља придружити глобалној мисији за развој емоционалне интелигенције деце и омладине, која се одвија у више од 150 земаља широм света уз подршку UNICEF-а и са визијом да Конвенција о правима детета Уједињених нација добије своју пуну реализацију. Организатор овог јединственог догађаја је Агенција за едукацију „New Level“ уз подршку Градске општине Савски венац.

 

Богат програм организован у 15 станица којима ће се кретати емоционални истраживачки возић почеће у 10 и одвијаће се све до 18 часова.

 

Учеснике фестивала, децу и одрасле, дочекаће више од 30 волонтера програма Емоционална енерго терапија и трансформација, Љубивоје Ршумовић, легенда дечијег песништва и прозе, Сандра Арсенијевић глумица, Центар за креативну едукацију “Кућа знања”, дечија издавачка кућа "Enco books", Клуб за креативно дружење “Вијугање”, Данило Анђелковић, виолиниста, мр Александра Лекић сликарка, прим. др Анђелка Коларевић психијатар и психотерапеут, психолог Драгана Николић, Креативни градски центар и други.

 

У фестивалски осмишљеном простору ДКЦ “Мајдан” деца ће кроз представу, музику, ликовни израз, пројекцију кратког цртаног филма, мини радионице и писану реч учити о важности осећања, њиховом изражавању, комуницирању и култивисању, а одрасли ће добити нове увиде и знања како да са својом децом у улози родитеља и васпитача ову мисију континуирано спроводе још боље и посвећеније.

 

- Човечанству никада није мањкало памети. Оно што је изазвало и изазива патње на свим нивоима јесте недостатак емоционалне зрелости и са њом повезаног развоја свести као и емпатије и милосрђа - основних вредности сваке људске заједнице - каже Ивана Кузмановић, директорка агенције New Level и организатор фестивала.

 

Позивамо све малишане, тинејџере, васпитаче, педагоге, тренере, родитеље, баке, деке, тетке и остале, да дођу на овај разиграни фестивал и са њега понесу слаткише, балоне, нова знања, искуства и увиде у оно што истински желе и воле, и да тако опремљени лакше остваре своје садашње и будуће снове.

 

Улаз је слободан.

 

Top