Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

16. новембар 2018.

РАДОВИ У БУЛЕВАРУ КНЕЗА АЛЕКСАНДРА КАРАЂОРЂЕВИЋА БИЋЕ ЗАВРШЕНИ 15. ДЕЦЕМБРА

РАДОВИ У БУЛЕВАРУ КНЕЗА АЛЕКСАНДРА КАРАЂОРЂЕВИЋА БИЋЕ ЗАВРШЕНИ 15. ДЕЦЕМБРА

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић обишла је данас са замеником градоначелника Гораном Весићем и помоћницима градоначелника Андрејом Младеновићем и Александром Марковићем завршне радове у Булевару кнеза Александра Карађорђевића, за шта је Град Београд издвојио 140 милиона динара.

Према њеним речима у претходном периоду реконструисан је низ саобраћајница на Савском венцу – Љутице Богдана, Булевар војводе Путника и бројне друге, а осим Булевара кнеза Александра Карађорђевића, раде се и Баје Пивљанина и Балканска улица.

- Следеће године очекујемо и реконструкцију комплетне Улице кнеза Милоша, као и Савске и Ресавске улице, што ће заиста умногоме значити житељима општине Савски венац. Реконструкције улица за собом повлаче решавање и других проблема, па су тако у Булевару кнеза Александра замењене водоводне цеви, а становници ове улице добили су директан прикључак на нову водоводну цев, чиме је регулисан вишедеценијски проблем са блок - водомером и растуром воде – рекла је Вујовић.

Она је додала да осим пројеката које спроводи Град, Општина Савски венац свакодневно ради на реализацији мањих, али, како је истакла, не мање значајних пројеката за грађане.

-Уређујемо паркове и зелене површине, градимо дечија игралишта и спортске терене. Ускоро ће бити завршени радови на изградњи игралишта и спортског терена у Улици Косте Главинића на Сењаку, а радићемо и игралиште у Улици Љутице Богдана – нагласила је Вујовић.

Говорећи о радовима у Балканској улици, она је истакла да је ова улица коначно добила квалитетну реконструкцију.

– У Балканској се тренутно поставља коцка, тако да ова улица, која ће бити улица старих заната, умногоме ће допринети другачијем изгледу општине Савски венац – закључила је Вујовићева. 

Према Весићевим речима, на  Булевару кнеза Александра Карађорђевића додата је једна саобраћајна трака, а бициклистичка стаза је измештена са коловоза и постављена је са стране. 

– Заустављање тролејбуса је био један од већих проблема, а то смо решили тако што сада сваки тролејбус има своју нишу, што неће отежавати и заустављати саобраћај – рекао је он и додао да ће ови радови, који су започети 20. септембра, бити завршени 15. децембра.

Весић је подсетио да ће радови у Балканској улици бити завршени до 1. децембра због непредвиђених радова на дотрајалој инсталацији која је потпуно промењена.

– Боље је закаснити са роком и урадити квалитетно реконструкцију, него да се поново за две године раскопава улица и поправљају кварови – рекао је он и додао да су тротоари уређени, а да су у току радови на поплочавању. 

Обиласку су присуствовали секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, директор ЈКП „Београд пут“ Иван Тејић, председник СО Савски венац Немања Берић и чланови Општинског већа Милош Видовић, Страхиња Кукић и Урош Трипковић.

 

Top