Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

06. јул 2018.

Реконструкција Булевара кнеза Александра Карађорђевића завршена 25 дана пре рока

Реконструкција Булевара кнеза Александра Карађорђевића завршена 25 дана пре рока

Заменик градоначелника Горан Весић, помоћник градоначелника Александар Марковић, градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић обишли су данас реконструисани Булевар кнеза Александра Карађорђевића. 

Према речима Горана Весића, ова улица била је у веома лошем стању, иако је једна од прометнијих у Београду. Радови су почели 28. марта, требало је да трају до 28. јула, али је ЈКП „Београд-пут” посао завршило 25 дана раније.

– Стање ове улице пре санације најбољи је показатељ како су се саобраћајнице реновирале у прошлости. Када је подигнут асфалт, испоставило се да је било свега десетак центиметара подлоге, што је главни разлог брзог пропадања коловоза – рекао је Весић.

Он је додао да је Булевар кнеза Александра Карађорђевића сада урађен онако како би требало да се раде реконструкције важних саобраћајница.

Институт за путеве је пре почетка радова урадио пројекцију оптерећења улице у наредних 20 година, након чега је постављена подлога која се састоји од 50 центиметара крупног камена, 20 центиметара ситног, као и три слоја асфалта који је премазан посебном смесом која спречава појаву колотрага.

– Вредност радова је 110 милиона динара и не би требало очекивати било какве проблеме у овој улици у наредних 20 година. На сличан начин је прошле године урађена Улица Љутице Богдана –истакао је Весић.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић истакла је да je ово још један пример добре сарадње између Града Београда и Општине Савски венац, али и грађана пре свега. 

– Булевар кнеза Александра Карађорђевића је реконструисан на иницијативу грађана Савског венца, који су у последње две године инсистирали на томе, а улица је урађена квалитетно и по светским стандардима – рекла је Ирена Вујовић.

Она је захвалила Граду Београду и свима који су заслужни и додала да су ангажовањем општинског тима и директора ЈКП „Београдски водовод и канализација“ становници ове улице добили и директан прикључак на нову водоводну цев, чиме је регулисан вишедеценијски проблем са блок водомером и растуром воде, али и унапређен квалитет живота.

Догађају су присуствовали директор ЈП „Путеви Београда” Славиша Живковић, директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић, председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић и чланови Општинског већа Милош Видовић, Урош Трипковић и Страхиња Кукић.