Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

20. март 2018.

Реновиране фискултурне сале у Основним школама „Исидора Секулић“ и „Стефан Немања“

Реновиране фискултурне сале у Основним школама  „Исидора Секулић“ и „Стефан Немања“

Настава физичког васпитања у Oсновним школама "Исидора Секулић" и "Стефан Немања" биће знатно побољшана, jер су те школе добиле комплетно реновиране фискултурне сале, поручила jе данас председница Oпштине Савски венац Ирена Вуjовић приликом посете ОШ „Исидора Секулић“.

У оквиру изведених радова извршена је демонтажа старог паркета и постављање новог храстовог паркета у ОШ „Исидора Секулић“, док је  у ОШ „Стефан Немања реновиран постојећи паркет. У обе школе обележен је терен за кошарку и одбојку, замењен рипстол, окречени су и офарбани зидови и плафон.

 

Том приликом Ирена Вујовић је рекла да је стање у основним школама на Савском венцу данас  знатно боље него пре две године.

-Приоритет нам је  да  деци обезбедимо што боље и квалитетније услове за рад и боравак у образовним установама. Током прошле године потпуно су реновирани тоалети у свих шест основних школа, а тренутно се изводе радови на реконструкцији тоалета у два вртића “Дуга“ и „Грофица Олга“, који ће бити завршени почетком априла. Такође, обновили смо салу у ОШ „Војвода Радомир Путник“, а од данас потпуно обновљене фискултурне сале имају још две основне школе- истакла је председница Општине Савски венац и подсетила да деца са Савског венца имају на  располагању велики број бесплатних програма у организацији Општине, као и да је у току бесплатна припремна настава за полагање мале матуре коју похађа преко 200 осмака.

 

Директорка ОШ „ Исидора Секулић“ Виолета Вукићевић захвалила се председници Општине истичући да је сала била у лошем стању и да су ђаци  веома срећни што су добили праву „спортску лепотицу“.

Догађају је присуствовао и члан Општинског већа Владимир Новаковић.