Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

17. децембар 2018.

„Рукотворинама до посла“- Завршен програм обуке за незапослене

„Рукотворинама до посла“- Завршен програм обуке за незапослене

Данас је у Кући краља Петра I представљена изложба „Рукотворинама до посла“  као завршни део програма „Обука за самосталног произвођача рукотворина“ у организацији Удружења „Етно мрежа“ и Националне службе за запошљавање, а уз подршку  општине Савски венац и НАЛЕД- а.

У оквиру изложбе представљени су завршни радови полазница обуке ручног ткања и веза, као и аутентичне рукотворине „Етно мреже“ које државни протокол користи као дипломатске поклоне. Кроз програм обуке, који је трајао месец дана, полазнице су имале прилику да се упознају и овладају основним вештинама ткања и веза и њиховом применом у пракси.

Изложбу су обишли председница општине Савски венац Ирена Вујовић, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и председница Удружења „Етно мрежа“ Виолета Јовановић.

 Честитајући полазницама које су успешно завршиле обуку, Ирена Вујовић је истакла да је ова изложба круна њиховог труда и успеха.

-Након завршетка курса полазнице су оспособљене да формирају сопствене радионице за ткање, а пружа им се и шанса да се запосле у текстилној  односно модној индустрији- објаснила је Вујовић додајући да  општина Савски венац увек радо подржава овакве пројекте и да је један од приоритета Општине управо  подстицај запошљавања грађана, поготово жена, што доказују бројни пројекти које Општина свакодневно спроводи у сарадњи са компанијама, институцијама и удружењима.

Председница Удружења „Етно мрежа“ Виолета Јовановић навела је да је програм обуке обухватио 110 лица са евиденције НСЗ из Београда и још осам градова и општина у Србији.

- На подручју Града Београда спроведена је обука за 18 незапослених жена. Програм се спроводи у сарадњи са градовима који обезбеђују простор за спровођење обуке и радне праксе, а један од разлога зашто је на подручју Београда наш партнер општина Савски венац, јесте то што председница Ирена Вујовић води Савет за родну равноправност Града Београда који подржава и промовише програме за друштвену и економску афирмацију жена- рекла је Јовановић.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић поручио је да су управо жене циљна група коју НСЗ планира више да укључи у разне програме и мере запошљавања и да ће се са оваквим програмима наставити и наредне године.

Догађају је присуствовала и чланица Градског већа и Савета за родну равноправност Града Београда Елена Билић.

Top