Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

06. март 2019.

Састанак представника Савског венца и општине Лепосавић

Састанак представника Савског венца и општине Лепосавић

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић састала се данас са трочланом делегацијом општине Лепосавић, коју у посети Савском венцу предводи председник Привременог органа ове општине Зоран Тодић. Ово је први сусрет представника Савског венца и Лепосавића након недавно потписаног Протокола о сарадњи, који ће се реализовати у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и Градом Београдом.

 

Ирена Вујовић је истакла да су на данашњем радном састанаку прецизиране будуће активности у циљу имплементације Протокола којим је предвиђена сарадња у више области.

 

- Са колегама из Лепосавића договорили смо заједничке активности у области културе, спорта, образовања, на чијој реализацији ћемо радити у наредном периоду – рекла је Вујовић и додала да ће општина Савски венац у складу са својим могућностима пружити сву неопходну помоћ и подршку општини Лепосавић и њеним грађанима.

 

Зоран Тодић је захвалио председници општине Савски венац на позиву и иницијативи да се одржи данашњи састанак. Он је чланове делегације Општине Савски венац упознао са системом рада, као и са проблемима најсеверније општине на Косову и Метохији.

 

-Ми смо прве општине које су се састале након потписивања Протокола о сарадњи између општина Града Београда и општина са територије КиМ. Осим културне размене, сарадње у области спорта, образовања и свега оног што смо данас договорили, за нас ће бити значајна и размена искуства у функционисању управе са општином Савски венац – рекао је Тодић.

 

Састанку су присуствовали помоћник председнице Александар Дујановић и чланови Већа општине Савски венац Милош Видовић, Урош Трипковић и Данијела Мирјанић.

 

 

Top