Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

21. новембар 2018.

Савски венац и ове године на Сајму етно хране и пића

Савски венац и ове године на Сајму етно хране и пића

13. Међународни сајам етно хране и пића под слоганом „Утемељење робне марке етно производа“ отворен је данас у Хали 3 Београдског сајма. На најзначајнијој регионалној смотри прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима и на традиционални начин, и ове године учествује Туристичка организација општине  Савски венац.

Међу излагачима са Савског венца на штанду Града Београда нашли су се винарија „Панајотовић“, Војна установа „Дедиње“, ресторани „Завичај“ и „Станица 1884.“, Чаробњачки врт – производи од ароније и бројни други.

13. Сајам етно хране и пића афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. Ради се о производима са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује. Пратећи програм чине радионице о заштити географског порекла, задругарству, о увођењу система квалитета, заштити рецептуре и унапређењу паковања и методама продаје.

Покровитељи 13. Сајма етно хране и пића су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, Град Београд и Привредна комора Србије.

Сајам је отворен од 21. до 24. новембра.

Top