Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

16. новембар 2017.

Славија, Булевар ослобођења и Рузвелтова пуштени у саобраћај

Славија, Булевар ослобођења и Рузвелтова пуштени у саобраћај

Градоначелник Београда Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић, представници Градске управе и председници општина Савски венац,  Врачар и Палилула Ирена Вујовић, Милан Недељковић и Александар Јовичић обишли су данас три саобраћајна чвора у граду – Мије Ковачевића и Рузвелтову, Трг Славија и Булевар ослобођења, који су након вишемесечне реконструкције пуштени у саобраћај у раним јутарњим сатима.


Градоначелник је том приликом подсетио да су први радови почели у мају, а потом су се низали, сукцесивно и по фазама до августа, када је стартовала и реконструкција Трга Славија. 

– Три веома важне саобраћајнице завршене су у рекордном року. Потпуно је обновљена водоводна мрежа и постављена нова контактна мрежа, а Београд је добио три километра новог асфалта. Захваљујем Београђанима на стрпљењу, али и радницима који су били ангажовани и по киши и по великим врућинама. Драго ми је што је домаће предузеће обавило све радове, чиме показујемо да грађевинска индустрија може да се опорави, те да и по квалитету и по роковима испуни оно што град жели  – рекао је Мали.

Градоначелник је напоменуо да се на тротоарима обављају накнадни радови, те да се на захтев града они поплочавају, што би требало да буде завршено за највише петнаестак дана. 

– Наредне године очекује нас реконструкција Краљице Марије, Цара Душана, Џорџа Вашингтона, а потом и Кнеза Милоша, тако да ћемо из године у годину максимално користити грађевинске сезоне – нагласио је Мали.


Градоначелник је подсетио да ће Славија добити финални изглед када се буде почело с реализацијом пројекта метроа, јер је ту планирана метро станица. Сада је обновљен асфалтни застор, сигнализација и стубови јавне расвете, пешачки прелази су померени ради безбедности, нова су и стајалишта и мобилијар, фонтана је поново пуштена у рад, а при крају је и сређивање платоа недалеко одатле. 

– Све ово је резултат заједничког напора, а наш посао је изградња лепшег и бољег Београда и то тако да нове саобраћајнице неометано могу да користе пешаци, бициклисти, возачи – закључио је Синиша Мали.