Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

11. фебруар 2020.

Стамбена зграда у Ресавској улици након скоро пет деценија уписана у катастар непокретности као објекат са употребном дозволом

Стамбена зграда у Ресавској улици након скоро пет деценија уписана у катастар непокретности као објекат са употребном дозволом

Одржан састанак са грађанима у просторијама Општине Савски венац

 

 

Правоснажним решењем Републичког геодетског завода – Службе за катастар непокретности Савски венац стамбена зграда у Ресавској улици број 80-88 након скоро пола века од изградње уписана је као објекат са употребном дозволом, чиме је решен вишедеценијски проблем станара који су се за помоћ обратили Општини Савски венац. Након успешне реализације још једне иницијативе грађана, у просторијама ГО Савски венац данас је одржан скуп на којем су са станарима из Ресавске разговарали председница општине Ирена Вујовић, секретар Секретаријата за послове озакоњења објеката Немања Стајић, начелник Службе за катастар непокретности Савски венац Саша Врачар, директор Завода за изградњу града Београда Радоман Спалевић, представник Градског завода за вештачења и начелници надлежних одељења ГО Савски венац.

 

Ирена Вујовић се захвалила секретарима, директорима и свима који су својим ангажовањем пружили допринос решавању проблема становника из Ресавске улице.

 

-Ово је само један од проблема који смо мој тим и ја затекли на Савском венцу, а којим се деценијама нико није бавио. Истрајност грађана, наша решеност да им помогнемо и добра сарадња између институција на свим нивоима допринела је да након скоро 50 година зграда у Ресавској, са пет улаза, буде уписана као објекат са употребном дозволом – рекла је Ирена Вујовић.

 

Она је поручила да су грађанима врата општине свакодневно отворена и да ће им општинско руководство, као и до сада, у складу са могућностима излазити у сусрет и трудити се да проблеме решава у њиховом најбољем интересу.

 

Проблем са објектом у Ресавској број 80-88 датира из 70-их година, када је решењем Одељења за комунално-стамбене и имовинске послове СО Савски венац из 1971. године Дирекцији за изградњу и реконструкцију града Београда одобрена изградња објекта са пет улаза. По завршетку сваког улаза инвеститор је подносио захтев за технички преглед изведених радова, а на основу извештаја Комисије за технички преглед издавана су за сваки улаз поједнична решења о дозволи за употребу грађевинског објекта, уз констатацију да су привременог карактера до завршетка целог објекта. Из тог разлога овај објекат са пет улаза у Катастру непокретности деценијама је био уписан као објекат без употребне дозволе, иако су комисије за технички преглед утврдиле да зграда испуњава услове за употребу.

 

Присутни грађани су се захвалили представницима институција који су учествовали у решавању овог проблема, а посебно су похвалили залагање председнице општине Ирене Вујовић. На састанку су имали прилику да добију одговоре на бројна питања и недоумице, као и да дају своје предлоге како би Савски венац био још боље место за живот.

Top