Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

30. септембар 2019.

Сутра у Кући краља Петра I: Фестивал играних домаћих серија- ФЕДИС

Сутра у Кући краља Петра I: Фестивал играних домаћих серија- ФЕДИС

У оквиру деветог по реду Фестивала домаћих играних серија- ФЕДИС који се одржава уз подршку Министарства културе и информисања и Градске општине Савски венац, сутра ће у Кући краља Петра I у 18 часова бити приређен програм поводом обележавања 60 година од прве српске ТВ серије.

Присутни ће бити у прилици да уживају у подсећању на култне серије које су обележиле еру драмске уметности, под називом „Лексикон телевизијских играних серија РТС-а“, чији су уредници Ненад Миленковић и Драган Инђић. Осим аутора који ће се на почетку представити присутнима, говориће и глумци Бранка Веселиновић и Власта Велисављевић.

 

Фестивал домаћих играних серија- ФЕДИС први је и једини фестивал телевизијских серија у југоисточној Европи. Покренут је 2011. године и има међународни карактер, јер осим домаћих учествују и остварења из Хрватске, БиХ и Црне Горе, а које су приказивана на нашим телевизијама. У пројекту учествује више од 100 значајних уметника из региона, који су се остварили у драмској уметности. У оквиру ове манифестације, обезбеђене су и награде „Златна антена“ за најистакнутије уметнике у 14 категорија. Фестивал је од изузетног културолошког значаја као тематски близак интересовањима већине домаћег становништва, а сведоци смо кинематографских и сценских остварења који све више заузимају простор у етру, односно позоришних дасака, што је и овај пут препознала Градска општина Савски венац.

Улаз је слободан.

Top